Grizzly Miskolc

Belvárosi Biovásár

SINGLE EVENT

event takes place

Belvárosi Biovásár Belvárosi Liget

8 December 2017

8 Dec 7:00 Belvárosi Liget

Belvárosi Biovásár

2005 óta szervezzük az észak- és kelet-magyarországi ökológiai gazdálkodás piaci húzóerejét biztosító miskolci biopiacot.
Friss bioélelmiszereket a termelőktől a miskolci Belvárosi Biovásárról!
Árusaink minden héten pénteken, 7-13 óráig, a Belvárosi Ligetben várják a tudatos vásárlókat.

A biopiac a fenntartható fejlődéssel összhangban indított civil kezdeményezés a helyi biotermelőkért és tudatos vásárlókért. Az Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány önkéntes munkájának köszönhetően a Belvárosi Biovásáron 2005 óta folyik az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó, minősítéssel rendelkező biotermékek termelői értékesítése
A biopiac széles kínálatában a friss és feldolgozott zöldségek és gyümölcsök mellett tej és tejtermékek, tojás, cereáliák, malom- és sütőipari termékek, méz és méhészeti termékek, fűszerek és gyógynövények, füstölt húsáruk és egyéb feldolgozott biotermékek, kávé, kakaó, teafüvek, csokoládék és cukorkák, bébiételek, diétás élelmiszerek is szerepelnek.

Idénytől függően 4-10 ökológiai termelő, illetve feldolgozó érkezik ide, a fenntarthatóságot figyelembe vevő 100 km-nél kisebb távolságból (Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékből), minden péntek délelőtt. A vevői kör főként a kisgyermekes családokból, az egészséges táplálkozást szem előtt tartó vagy megromlott egészségi állapotú és emiatt speciális táplálkozási igényű emberekből, illetve a hagyományos ízek és a reformkonyha kedvelőiből tevődik össze.

A szervezők fontosnak tartják, hogy a Biovásár ne pusztán az árucsere helyszíne legyen, hanem egy egymásért felelősséget vállaló, szerves helyi közösség mely hozzájárul a térség fenntartható fejlődéséhez. A közösségépítést ökológiai fogyasztóvédelmi tanácsadás, környezeti nevelés és időszaki kulturális programok is segítik.

Kezdőoldal